Yukarıdaki fotoğrafta sarımsaklı ekmeğin baz hali gösteriliyor. Fırında ekmeğinizi bu şekilde hazırladıktan sonra üzerini istediğiniz malzemelerle süslemeniz mümkün. Ben aşağıdaki tarifte basit bir şekilde domates, fesleğen ve parmesan üçlüsünü kullandım. Siz de zevkinize göre pek çok alternatif kullanabilirsiniz.
Malzemeler
- Baget ekmek
- Natürel sızma zeytinyağı
- Tuz
- 1 baş sarımsak (tercihen hafif kavrulmuş)
- 3 domates (küp küp doğranmış)
- 6 yaprak taze reyhan ya da 1 sap fesleğen (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
- Fırını 200oC’ye ısıtın.
- Baget ekmeyi 1 cm kalınlığında dilimleyin ve tepsiye dizin. Ekmekleri natürel sızma zeytinyağı ile ıslatın ve tuzla hafifçe tatlandırın. Dilimlerin üzerine (kavrulmuş) sarımsağı yayın.
- Fırında altın renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Domates küpleri, fesleğen ve rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyin. Üzerine biraz daha natürel sızma zeytinyağı gezdirin. Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder