1 Mart 2011 Salı

Sofralık siyah zeytin yapımı

Malum, zeytinler dalından toplandığında yenmeye uygun olmuyor, tatları acı oluyor. Yemek için önce zeytini "kurmak" gerekiyor. Çeşitli işleme şekilleri var. Ancak benim en çok uyguladığım, garantili sonuç aldığım Fatoş teyzemin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Aynı zamanda logomuzun tasarımcısının da kayınvalidesidir Fatoş teyzem... Sağolsun...

5 kg sofralık siyah işlenmemiş zeytin
1 su bardağı tuz (tercihen kaya tuzu ya da deniz tuzu, yoksa sofralık tuz)
1 su bardağı zeytinyağı

Bunları bir kavanoza yerleştirin. Kavanozu 3-4 günde bir iyice çalkalayın... Zeytinler zaman içinde acı suyunu salacaktır. Yaklaşık 5 ayda yenecek kıvama geliyor. Yine de emin olmak için arada kavanozu açıp tadabilirsiniz.

Afiyet olsun...

GÖRSEL: http://www.nevininkahvesi.com

2 yorum:

  1. Teşekkür ederim. Bu gün bu tarifi yapacağım ve ilerleyen zamanlarda da sonucunu paylaşırım ;) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok heyecanlı... Sonucu bekliyorum... Afiyet olsun şimdiden...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...