Bu kez tarifimiz İtalya, Toskana bölgesinden bir köylü salatası. Bayat ekmek ve soğandan yapılan bu salata köylülerin kendi üretimi taze sıkma zeytinyağıyla muhteşem oluyor, bir baş soğanla toprağın gerçek tadını veriyor.
6 kalın kesilmiş dilim bayat köy ekmeği
1 iri kırmızı soğan
2 avuç iri fesleğen yaprağı
1/ bardak sızma zeytinyağı
Biraz üzüm sirkesi, kaba tuz ve karabiber
Bayat sert ekmek dilimlerini 5-10 dakika kadar soğuk suya batırın. Çıkarıp iyice sıkın ve geniş bir salata kasesine avucunuzda ovalayarak ufalayın. Soğanı halka halka doğrayın ve fesleğen yapraklarıyla birlikte ekmekle karıştırın. Zeytinyağıyla alt üst edin ve damak tadınıza göre biraz sirke ekleyin. Kaba turşuluk tuzu ve biberi havanda birlikte dövün ve istediğiniz miktarda salataya ekin.
Kaynak: http://www.slowfoodanadolu.com
Fotoğraf: http://www.italianfoodnet.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder