Bilindiği gibi zeytinyağının temel özelliklerinden biri de asitlik derecesidir. Asitlik derecesi ile kastedilen, yağ içerisindeki oleik asit cinsinden serbest yağ asidi oranıdır ve yüzde ( % ) şeklinde ifade edilir.
Ancak bazı yörelerde bu yüzde asitlik derecesinin onda biri ( 1 / 10 ) için dizyem ifadesi kullanılmaktadır.
Örneğin "5 dizyem" diye ifade edilen bir zeytinyağının içindeki serbest yağ asidi oranı % 0,5 olacaktır.
Fotoğraf: http://damak-tad.blogspot.com
Ancak bazı yörelerde bu yüzde asitlik derecesinin onda biri ( 1 / 10 ) için dizyem ifadesi kullanılmaktadır.
Örneğin "5 dizyem" diye ifade edilen bir zeytinyağının içindeki serbest yağ asidi oranı % 0,5 olacaktır.
Fotoğraf: http://damak-tad.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder