Elinize şöyle nefis bir zeytinyağı geçse, hani çıtır ekmeği banıp da yemeğe birebir... Pek çok insan bunu sever... Yine de bazen insanın canı değişik lezzetler de çekebiliyor.
Zeytinyağının etrafındaki kokular çekme özelliği vardır, bu nedenle kokusuz bir yerde saklanması gerekir. Bu özelliği lehimize kullanabiliriz kimi zaman... Evet, piyasada artık pek çok aromalı zeytinyağı var, bunların saf olanları o aromaları veren bitkilerle zeytinin birlikte sıkılmasından elde ediliyor... Yine de evde kendi aromalı zeytinyağlarımızı üretmek de mümkün...
İyi kalite sızma zeytinyağınızın içine arzuya göre birkaç diş sarımsak, taze kekik veya biberiye ekleyebilirsiniz... Acı sevenler için Arnavut biberi de güzel bir çeşit olacaktır. Birkaç saat içinde zeytinyağı bu aromaları çeker. Sarımsaklı zeytinyağınızı börülce salatası, haşlanmış Girit kabağı ya da Ege otları üzerinde kullanabileceğiniz gibi, ekmek banarak da yiyebilirsiniz mesela. Ancak bu yağları az miktarda hazırlayıp kısa bir sürede tüketmenizi önereceğim, sarımsak bir süre sonra acıyabilir...
Yine tatlılarda kullanılmak üzere karanfilli ya da tarçınlı hatta kokulu, etli kabuklusundan bulursanız portakallı zeytinyağı yapmanız mümkün... Oranları damak zevkinize göre deneme - yanılma yöntemi ile kendiniz bulacaksınız tabii ki...
Afiyet olsun.
Fotoğraf: http://www.soframiz.de
Zeytinyağının etrafındaki kokular çekme özelliği vardır, bu nedenle kokusuz bir yerde saklanması gerekir. Bu özelliği lehimize kullanabiliriz kimi zaman... Evet, piyasada artık pek çok aromalı zeytinyağı var, bunların saf olanları o aromaları veren bitkilerle zeytinin birlikte sıkılmasından elde ediliyor... Yine de evde kendi aromalı zeytinyağlarımızı üretmek de mümkün...
İyi kalite sızma zeytinyağınızın içine arzuya göre birkaç diş sarımsak, taze kekik veya biberiye ekleyebilirsiniz... Acı sevenler için Arnavut biberi de güzel bir çeşit olacaktır. Birkaç saat içinde zeytinyağı bu aromaları çeker. Sarımsaklı zeytinyağınızı börülce salatası, haşlanmış Girit kabağı ya da Ege otları üzerinde kullanabileceğiniz gibi, ekmek banarak da yiyebilirsiniz mesela. Ancak bu yağları az miktarda hazırlayıp kısa bir sürede tüketmenizi önereceğim, sarımsak bir süre sonra acıyabilir...
Yine tatlılarda kullanılmak üzere karanfilli ya da tarçınlı hatta kokulu, etli kabuklusundan bulursanız portakallı zeytinyağı yapmanız mümkün... Oranları damak zevkinize göre deneme - yanılma yöntemi ile kendiniz bulacaksınız tabii ki...
Afiyet olsun.
Fotoğraf: http://www.soframiz.de
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder