19 Ağustos 2011 Cuma

Bahar'ın Bahçesi'nden Biber Salçası

Sevgili Figen geçenlerde hatırlattı kış hazırlıkları başlığı ile... Bahar'ın Bahçesi'nde de kapya biberler oldu, nefis kırmızı renkleri ile "beni topla" diye bağırmaya başladılar.

Demek ki, bugün biber salçası yapılacak. Biber salçasını, her zaman domates salçasına tercih etmişimdir, ancak ev yapımı biber salçası daha da doyumsuz bir lezzet. Sadece 1 tatlı kaşığı bile yemeklere tat vermeye yetiyor. Ekmek üzerinde beyaz peynirle harika bir kahvaltılık oluyor.

Her neyse, ben hijyen takıntımı bu konuda bitiremediğim ve canı tez biri olduğum için biber salçasını fırında yapıyorum. Hem çok pratik, hem de hızlı oluyor. Biberleri temizleyip rondodan geçiriyorum. Arzu ederseniz acı olsun diye 2-3 tane acı sivri biber de ekleyebilirsiniz. Isıya dayanıklı geniş bir kaba koyup 1kg için 1 çorba kaşığı tuz ilave ediyorum. Üzeri kabuk tutmasın iyi pişsin diye 15-20 dakikada bir karıştırarak 200oC fırında yaklaşık 1,5 saat pişiriyorum. Zaten nefis kokusu ile piştiğini anlatıyor.

Hazırladığım salçayı kaynar su ile dezenfekte edilmiş temiz cam kavanozlara dolduruyorum ve hava almasın diye üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekliyorum. Bence harika oluyor. Tavsiye ederim.


Görseller: http://klasiktatlar.blogspot.com
http://pattern.blogcu.com

5 yorum:

  1. Bahar'cım, senin yönteminle yaptım ben de.İlk seferinde sadece biberden,ikincisinde içine biraz da domates katarak yaptım. Çok pratik ve tadı da nefis oldu.

    Çok teşekkürler paylaştığın için.

    Fatoş

    YanıtlaSil
  2. Bahar'cım, ben de yaptım. Gerçekten çok pratik ve çok nefis oldu. Teşekkürler bu güzel tarif için. Biber salçası tarifi senden, üzerine koyduğum yağ da bahçenden. Tam anlamıyla ellerine sağlık yani:-)
    Ayşe Arıca Elmalı

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun. Biz de her likör içişimizde seni anıyoruz Ayşe'cim. Bu sene şeftali yaptım değişik olarak aynı tariften.

    YanıtlaSil
  4. Biberleri önceden pişirmiyor musunuz?Çiğ olarak mı rondodan geçiriyorsunuz.Kabukları da içinde mi kalıyor

    YanıtlaSil
  5. Evet, çiğden yapıyorum, rondoda iyice öğütüyorum, hiç kabuk gelmiyor ağza... Aynı şey domates püresi için de geçerli.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...