Sonbaharın habercileri kendini göstermeye başladı bahçemizde. Evet, güneş hala bunaltıyor ancak sıcak olan süreler kısaldı, akşamlar serin, geceler ise uzun kollu istetiyor. Tam önümüzdeki 2 ulu badem ağacı yapraklarını dökmeye başladı bile. Bahçemdeki salıncakta otururken pıt pıt düşen yaprakların sesi eşlik ediyor artık bana.
Son domatesler kızarırken domatesin bitkisi sarardı bile çoğu yerinden. Barbunya ve taze fasülye yok artık, börülce son meyvelerini kurutuyor. Narlar kızardı, heyecanla ilk meyveyi tatmayı bekliyorum bu aralar...
Buna karşın balkabakları sararmaya başladı, ilk kabağı kopartmamıza az kaldığını vaad ediyor bir yandan. Bu sene ilk defa ektiğimiz pırasalar ve kerevizler coştu, sonbaharın serinliğine müteşekkir, yemyeşil yapraklarını uzatıyorlar göğe doğru.
Yazın bize verdiği nimetlere şükrediyoruz haliyle, patlıcanlar közlendi, kabaklar rendelenip pişirilerek kaldırıldı bile derin dondurucuya. Bol bol domates püresi ve biber salçası kavanozlarle yerleşti kilerimize. Şeftali, mürdüm eriği ve armutlar reçel oldu. Yeşil biberler ve kapariler turşu suyunun içinde tüketim zamanlarını bekliyorlar. Ne olur bana kırılmasınlar dolma biberler, bu yaz da doyduk biber dolmasına, seneye kadar veda etmek istiyoruz artık kendilerine, dolmalık biber kurutmadık bu sene de.
Bademlerimiz toplandı, kuruyor depoda. Armutların ve üzümlerin bir kısmını da sirke yapıyoruz.
Sevgili yaz, seni dolu dolu yaşadık bu yıl da, sevgiyle uğurluyoruz. Sonbaharın sırası şimdi, bereketli yağmurların. Biraz ayva, biraz nar, turuncular ve sarıların mevsimi geldi.
Fotoğraf: http://galeri.netfotograf.com
Son domatesler kızarırken domatesin bitkisi sarardı bile çoğu yerinden. Barbunya ve taze fasülye yok artık, börülce son meyvelerini kurutuyor. Narlar kızardı, heyecanla ilk meyveyi tatmayı bekliyorum bu aralar...
Buna karşın balkabakları sararmaya başladı, ilk kabağı kopartmamıza az kaldığını vaad ediyor bir yandan. Bu sene ilk defa ektiğimiz pırasalar ve kerevizler coştu, sonbaharın serinliğine müteşekkir, yemyeşil yapraklarını uzatıyorlar göğe doğru.
Yazın bize verdiği nimetlere şükrediyoruz haliyle, patlıcanlar közlendi, kabaklar rendelenip pişirilerek kaldırıldı bile derin dondurucuya. Bol bol domates püresi ve biber salçası kavanozlarle yerleşti kilerimize. Şeftali, mürdüm eriği ve armutlar reçel oldu. Yeşil biberler ve kapariler turşu suyunun içinde tüketim zamanlarını bekliyorlar. Ne olur bana kırılmasınlar dolma biberler, bu yaz da doyduk biber dolmasına, seneye kadar veda etmek istiyoruz artık kendilerine, dolmalık biber kurutmadık bu sene de.
Bademlerimiz toplandı, kuruyor depoda. Armutların ve üzümlerin bir kısmını da sirke yapıyoruz.
Sevgili yaz, seni dolu dolu yaşadık bu yıl da, sevgiyle uğurluyoruz. Sonbaharın sırası şimdi, bereketli yağmurların. Biraz ayva, biraz nar, turuncular ve sarıların mevsimi geldi.
Fotoğraf: http://galeri.netfotograf.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder