O zamandan beri aklıma geldikçe derin bir "aaaahhhh" çekmeden duramam...
Bugün nihayet o fırsatı bulduk ve eşimin İtalya'da yemek kursunda öğrendiği tarifi evde pişirebildik.
İşte o tarif:
Malzemeler:
- 5 g instant ya da 20 g yaş maya
- 550 ml su (oda sıcaklığında)
- 300 g yüksek glutenli un (maalesef marketlerde böyle bir un bulunmadığı için tamamında beyaz un kullandık biz)
- 700 g beyaz un
- 25 g şeker
- 60 - 80 g zeytinyağı
- 20 g tuz
Yapılışı:
Tuz hariç tüm malzemeleri elde 20 dakika kadar yoğurun. Tuzu da ekleyerek 2 dakika daha yoğurun. Derin bir kaba koyarak üstünü strech film ile kapatın ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur 2 katına çıktığında (yaklaşık 2 saat sonra) fırın tepsisine parmaklarınızla yayın ve 30 dakika daha bekletin.
Fırına vermeden önce üzerinde parmaklarınızla oyuklar oluşturun (bizim ramazan pidelerinde olduğu gibi). Taze adaçayı, biberiye yaprakları ve deniz tuzu ile süsleyin, biraz da zeytinyağı gezdirin. 200o C fırında 18 dakika pişirin.
Focaccia için hazırladığınız hamuru aynı zamanda pizza hamuru olarak da kullanabilirsiniz. Bu durumda mayalanmış hamuru daha ince açarak üzerine domates sosu, zeytinyağı ve kekik karışımı sürün. Mozarella dilimleri ve istediğiniz malzemelerle süsleyin. 200o C fırında 15 dakika pişirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder